nedeľa 5. februára 2017

Zdravé figy pre chudnutie

Cerstve figy: Cerstve ovocie chuti medovo sladko a jeho makka duzina sa rozplyv ana jazyku. Obsahuju az 80% vody a 25 % cukrov, vitaminy A, C, B1, B2 a mnoho dalsich ucinnych latok. Najvzacnejsie su enzymy podporujuce travenie a zasycujuca vlaknina. Cerstve figy sa, zial, nedaju prepravovat na vacsie vzdialenosti, preto sa konzervuju susenim. Pri nizkej teplote vydrzi toto ovocie cerstve asi len 2 tyzdne, preto ak budete mat moznost, vychutnajte si ho na dovolenke pri mori.
Susene plody: Susene plody obsahuju 18% vody, 60% cukru, 5% pektinu, 3% skrobu a asi 1% tuku. V susenom stave vydrzia niekolko mesiacov, obcas ich vsak skontrolujte, lebo ich mozu napadnut roztoce.
Pomoc pri chudnuti: Figy obsahuju 42 kJ na 15 g. Dokazu zasytit a zahnat hlad. Su vhodnou desiatou pre tie z nas, ktore sa prave pokusaju zhodit nabrate vianocne kg.
Zlepsuju travenie: Nielenze figove plody zlepsuju travenie, ale posobia aj ako prirodzene prehanadlo. Ked trpite zapchou, problem vam pomoze vyriesit par fig. Okrem toho zvysuju vasu vykonnost a sustredenie. Povzbuduju totiz nervy a mozog.
Tip: Cukor moze na povrchu rychlo po ususeni vykrystalizovat, preto na susenych figach casto biely povlak. Ak chcete znizit svoj energeticky prijem, umyte figy s povlakom od zbytocneho cukru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára