nedeľa 5. februára 2017

Labužnícky víkend

Ranajky:
Jahodovy sendvic
Na 2 porcie: 30 g mandlovych lupienkov, 150 g jahod, 2 krajce chleba, 6 PL smotanovej natierky na chlieb, 2 PL jahodoveho dia lekvaru
Mandlove lupienky opekame na suchej neomastenej panvici, az kym nezacnu vonat a neziskaju zlatu farbu. Jahody umyjeme, odstranime stopky a nakrajame na platky. Sendvic natenko natrieme natierkou, lekvarom a posypeme mandlovymi lupienkami. Oblozime platkami jahod.
Vecer:
Sparglova omeleta
Na 2 porcie: 200 g zelenej spargle, sol, paradajku, 4 vajcia, 75 g goudy, 1/2 cibule, 1 Pl masla, 5 PL mlieka, cierne korenie, muskatovy oriesok
Sparglu ocistime, osupeme a varime v osolenej vode 10 minut. Prelejeme studenou vodou. Paradajku nakrajame na platky. Vajce, mlieko, sol, korenie a muskatovy oriesok vyslahame. Goudu nastruhame a primiesame do zmesi. Cibulu nakrajame a dozlatova oprazime na masle, potom pridame aj paradajku a sparglu. Opecenu zeleninu zalejeme vajecnou zmesou. Pomaly zapekame na miernom ohni, az kym sa omeleta dobre neprepecie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára