sobota 1. septembra 2012

Jablková torta


28 Dg jabĺk (asi 5 väčších)., 6 lyžíc krupice., 6 vajec., 28 Dg cukru., 2 lyžice kakaa., škoricový cukor., 1 prášok do pečiva., 16 Dg pomletých orechov., pol litra šľahačkovej smotany., varovú čokoládu.,
KRÉM z varenej šľahačky (príprava 1 deň pred pečením!): Pol litra šľahačky pomaličky uvedieme do varu. Keď je vlažná, pridáme 1 čokoládu a za stáleho miešania krátko povaríme. Vychladnutú dáme na noc do chladničky a na druhý deň ju vyšľaháme.
Cesto: Jablká postrúhame, vmiešame do nich krupicu a necháme na chvíľu postáť. Zatiaľ vymiešame žĺtka s cukrom. Pridáme kakao. Všetko zmiešame aj s postrúhanými jablkami, pridáme trošku škoricového cukru, pomleté orechy, prášok do pečiva a sneh zo 6 bielkov. Pečieme vo vlažnej rúre na normálnom plechu, nie na tortovej forme!!!. Vychladnutý koláč potom potrieme ríbezľovým lekvárom a na ten natrieme čokoládovú šľahačku, ktorú sme si vopred pripravili. Nakoniec ozdobíme postrúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára