nedeľa 5. februára 2017

Rýchlo štíhla a k tomu fit

Obed:
Taliansky zemiakovy salat
150 g malych zemiakov uvarime v slanej vode. Na nalev zmiesame 1/2 nastruhanej kory z citrona, 2 PL oleja a stipku tymianu. Nalev mozeme zjemnit zeleninovym bujonom. Zemiaky rozpolime, naukladame na salatove listy a zalejeme nalevom. Podla chuti mozeme pridat citronovu stavu. Pred podavanim salat ozdobime 30 g mozzarelly nakrajanej na pasiky.
Kuraci rezen so salatom
2 citrony osupeme, nakrajame na tenke platky a zbavime jadierok. Na tanier pripravime 100 g hlavkoveho salatu, 10 ciernych oliv a platky citrona. Zeleninu pokvapkame 2 Pl olivoveho oleja. Kuracie prsia okorenime.
Grepova omeleta
2 vajicka vyslahame s 1 PL mineralnej vody, 1/2 grepu osupeme, nakrajame na platky, opecieme na 1 PL oleja a pridame rozslahane vajcia.
Rybie filety a la orange
Podla navodu uvarime 30 g ryze. Rybie filety ochutime citronovou stavou a korenim. Potom ich obalime do kopru, zavinieme a prepichneme sparadlom. Pecieme na 1 Pl oleja 15 minut. V hrnci zohrejeme stavu z pomarancu, par kvapiek tabasca a 1 Cl masla. Filety servirujeme s ryzou, poliate pomarancovym nalevom.
Vecera:
Grepovy salat
1 1/2 grepu ocistime, nakrajame na platky a potom na male kocky. Do misky dame 200 g cernic a pridame nakrajany grep. V miske zmiesame 2 PL medu a stavu z pomaranca. Nalevom zalejeme salat a na zaver pridame posekane mandle.
Ovocna ryza
V 150 ml mlieka uvarime 50 g gulatej ryze s balickom vanilinoveho cukru. Ryzu servirujeme v miske spolu s osupanym a na platky nakrajanym pomarancom.
Syrovy salat
Ocistime a nakrajame 1/2 grepu. Potom na kocky nakrajame 50 g ementalu a zmiesame ho s grepom. Na nalev zmiesame 1/2 Cl stiplavej horcice, 1 PL pomarancovej stavy a 1 PL oleja. Nalevom zalejeme salat a mozeme konzumovat.
Cestoviny aranciata
50 g farebnych cestovin uvarime v slanej vode, zlejeme a nechame odkvapkat. Ocistime a nakrajame pomaranc a zmiesame ho s 1 CL nastruhanej citronovej kory a 1 Cl oleja. Podla chuti pridame 1-2 kvapky tabasca. Vsetky ingrediencie premiesame vo vacsej miske a vlozime do chladnicky. Salat podavame chladeny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára