nedeľa 5. februára 2017

Chutná 3 dňová diéta

1. den:
Obed:
Rezen so sampinonmi:
120 g kuracich prs, 300 g sampinonov, 4 Pl smotany, 1 PL nasekanej petrzlenovej vnate, citron, 2CL oleja, sol, mlete cierne korenie, muskatovy oriesok, mleta paprika
Sampinony nakrajame na platky, udusime na vlastnej stave, ochutime citronovou stavou a vsetkymi koreninami. Smotanu zmiesame s petrzlenovou vnatou a pridame k sampinonom. Medzitym opecieme na oleji prsia, ktore servirujeme spolu so sampinonmi.
1283 kJ, 15 g tuku
Vecera:
Avokadovy salat:
avokado, 100 g krabich tyciniek, 100 g hlavkoveho salatu, 1 PL nasekaneho kopru, citron, mlete cierne korenie
Avokado rozpolime, vybereme kostku a vnutorne strany potrieme citronovou stavou. Na salatove listy naaranzujeme avokado. Krabie tycinky nakrajame na kocky velke 1 cm, pokvapkame ich citronovou stavou a zmiesame s koprom. Potom ich pridame na avokado a dochutime mletym ciernym korenim.
1308 kJ, 24 g tuku
2. den:
Obed:
Svedska omeleta:
vajce, 300 g brokolice, 100 g udeneho lososa, 1/2 salatovej uhorky, 1 Pl nasekanej petrzlenovej vnate, 4 Cl oleja, ocot, mineralna voda s bublinkami, sol, mlete cierne korenie, 1 Pl kopru
Brokolicu udusime. Uhorku ocistime a nastruhame na platky a zmiesame s 2CL oleja, trochu octu, solou a mletym ciernym korenim. Na zaver salat posypeme koprom. Vajce zmiesame s mineralkou a zmes ochutime solou a korenim. Pridame petrzlenovu vnat. Na zvysnom oleji upecieme omeletu a servirujeme ju s udenym lososom a brokolicou.
1292 kJ, 39 g tuku
Vecera:
Sunkovy salat:
150 g chudej varenej sunky, pomaranc, 100 g hlavkoveho salatu, 2 PL nasekanej petrzlenovej vnate, 1 Pl oleja, ocot a mlete cierne korenie
Sunku nakrajame na pasiky. Potom ho spolu so sunkou, salatom a petrzlenovou vnatou dame do misky a zalejeme marinadou z oleja, octu a korenia.
1279 kJ, 14 g tuku
3. den
Obed:
Steak s paprikovo-ananasovym salatom:
100 g hovadzieho steaku, 150 g ananasu, cervena paprika, 100 g hlavkoveho salatu, 2 PL oleja, ocot, sol a mlete cierne korenie
Ananas nakrajame na kocky. Papriku ocistime a nakrajame na pasiky. Papriku s ananasom zmiesame spolu so salatovymi listami a pridame nalev z oleja, octu, soli a korenia. Medzitym na panvici na olivovom oleji oprazime steak a mozeme podavat.
1304 kJ, 12 g tuku
Vecera:
Holandsky salat:
70 g syra gouda, 1/2 salatovej okurky, paradajka, 100 g hlavkoveho salatu, 2 PL nasekanej petrzlenovej vnate, 1 PL oleja, ocot, 10 g nasekanych para orieskov
Syr nakrajame na kocky. Uhorku ocistime a nakrajame na kocky. Paradajku nakrajame na mesiaciky. Vsetko zmiesame s hlavkovym salatom a pridame petrzlenovu vnat. Salat ochutime marinadou z oleja, octu a orieskov.
1446 kJ, 26 g tuku

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára