nedeľa 5. februára 2017

Zdravé chudnutie

1. den
Obed:
Rezen s cviklovym salatom
150 g uvarenej cvikly nakrajame na male kocky. Z 1 PL oleja a par kvapiek octu si pripraviem marinadu. Dochutime ju rascou a stipkou soli. Na tanier si pripravime par listov hlavkoveho salatu a pridame cviklu sreznom upecenym na 1 Pl olivoveho oleja. Salat posypeme 5 rozdrvenymi vlasskymi orechmi a polejeme marinadou. K jedlu mozeme podavat krajec celozrnneho chleba.
Vecera:
Farebne cestoviny
Duzinu z 2 olupanych paradajok nakrajame na male kocky. 200 g mrkvy nakrajame na tenke pasiky. Najskor na 1 PL olivoveho oleja a potom v zeleninovom vyvare podusime mrkvu dochrumkava. Na zaver pridame paradajky a stipku muskatoveho orieska. 30 g cestovin uvarime a precedime. Zeleninu zmiesame s cestovinami, pridame nakrajanu petrzlenovu vnat a 25 g nastruhaneho parmezanu.
2. den
Obed:
Talianska paprika
60 g luciny zmiesame s 1 PL oleja a 1 PL hrozienok. Vymiesame kremovu zmes a pridame mlete cierne korenie. Velku papriku prekrojime napoly a odstranime zltky a semienka. Papriku naplnime kremovou zmesou, pridame par ciernych oliv a 10 minut nechame v predhriatej rure zapiect.
Vecera:
Kuraci salat
100 g kuracich prs nakrajame na tenke rezanceky a opecieme na teflonovej panvici. Na tanier pripravime listy z hlavkoveho salatu, pridame upecene kuracie prsia. Salat pokvapkame olivovym olejom a citronovou stavou.
3. den
Obed:
Chutna brokolica
300 g brokolice ocistime, nakrajame na vacsie kusky a udusime nad parou. Ohnovzdornu misku vymastime olejom, pridame udusenu brokolicu a pokvapkame ju 2 CL oleja. 70 g mozzarelly nakrajame na platky a pridame k brokolici. Misku uzavrieme a pecieme v predhriatej rure dovtedy, kym sa syr neroztopi. K brokolici mozeme ako prilohu podavat hlavkovy salat s nakrajanym porom, ochuteny olivovym olejom a citronovou stavou.
Vecera:
Vegetariansky salat
200 g nakrajaneho nakladaneho zeleru zmiesame s 1 na kocky nakrajanym jablkom. Zmes dochutime 1 PL oleja a par kvapkami citrona. Salat naservirujeme na listy z hlavkoveho salatu a pridame 50 g cerstvych klickov. Ako prilohu podavame krajce chleba natrety  1 CL masla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára