nedeľa 5. februára 2017

Budete fit po celý deň

Obed:
Lahke jedlo: Na obed jedzte len lahke jedla, aby ste sa po nom necitili unavene a malatne. Pri traveni tazkych jedal telo spotrebuje prilis vela energie a to vas unavi. Radsej si doprajte salat, jogurt alebo cerstve ovocie plne vitaminov.
Energeticky napoj: Zmixujte 150 ml mrkvovej s 50 ml pomarandovej stavy, pridajte 50 g pomletych mandli a maly kusok zazvoru. Mandle a zazvor obsahuju fosfor, ktory aktivuje mozog. Vo vzduchotesnej flasi sa ucinne latky napoja udrzia 5 hodin.
Chrumkajte zeleninu: Ak medzitym vychladnete, bez obav zjedzte mrkvu, kalerab alebo papriku. Uspokojite tym zaludok a zelenina vam doda dolezite vitaminy A,B, C.
Cerstvy vzduch: Aj napoludnie doprajte svojmu telu dostatok kyslika. Ak mate moznost, aspon na chvilku sa vyberhnite poprechadzat  von mimo budovy. Urobte si cas a vyberte sa energetickym krokom na obed do nedalekej restauracie alebo jedalne.
Vecer:
Eukalyptova vona: Kvapnite si 2-3 kvapky eukalyptoveho oleja na zapastia a jemne si ich masirujte. Vdychajte etericky olej, osviezi vas a zaroven povzbudi krvny obeh.
Pestujte sport: Pohyb pohana latkovu vymenu, a do mozgu sa tak dopravi viac kyslika. Telo pri sportovani produkuje endorfiny a tiez dodavaju potrebnu energiu. Vyskusajte nas minicvicebny plan: 10 minut skacte na svihadle, urobte trikrat po 20 drepov a 10 minut bezte na mieste, pricom s apri behu mali vase paty dotykat zadku.
Bylinkovy kupel na nohy: Kupel noh ozivi nielen vase nohy, ale aj cele telo. Jednu hrst cerstvych listkov z bazalky a 3 vetvicky rozmarinu natrhame na male kusky a zalejeme vriacou vodou. nechame 10 minut luhovat. Nalejte do velkej misy alebo do lavora a podla potreby zriedte studenou vodou.
Zostante aktivna: Ked vecer pridete domov, nelahnite si rovno na gauc. Radsej sa vyberte na prechadzku mestom alebo zavolajte kamaratke a porozpravajte sa o horucich novinkach.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára