nedeľa 5. februára 2017

Jedlá pre diabetikov

Brokolica zapekana so syrom
400 g brokolice, cibula, 50 g sunky, vajce, 1/2 dl nizkotucneho mlieka, 30 g tvrdeho syra, mlete cierne korenie, pazitku, tuk na vymastenie nadoby, voda, sol
Brokolicu uvarime v posolenej vode, nechame odkvapkat a posekame. Pridame cibulu pokrajanu nadrobno, pokrajanu sunku a pazitku pokrajanu nadrobno. Premiesame a dame do ohnovzdornej nadoby vymastenej tukom. Vo vyhriatej rure par minut prehrejeme, vyberieme, zalejeme mliekom rozslahanym s posolenym a okorenenym vajcom a zapecieme. Pred dokoncenim tepelnej upravy posypeme struhanym syrom a nechame ho na povrchu roztopit.
Kapustovy salat s jogurtom
1/2 hlavky kapusty
Nalev: 1 dl jogurtu, lyzica oleja, stava z pol citrona, 3 kvapky tekuteho neenergetickeho sladidla, mlete cierne korenie, tlcena rasca, mlete biele korenie, sol
Kapustu umyjeme a nastruhame, hlub vyrezeme. Sucasti nalevu zmiesame a zalejeme kapustu. Premiesame. Prikryte nechame odlezat aspon 30 minut.
Palacinky s višňami
vajce, 30 g hladkej muky, 45 g vody, 5 kvapiek tekuteho neenergetickeho umeleho sladidla, 5 g slnecnicoveho oleja, 100 g zavaranych visni, 50 g kompotovej stavy z dia visni, stavu zo stvrt citrona
Z vajca, hladkej muky a vody pripravime riedke palacinkove cesto, posolime, osladime podla chuti neenergetickym umelym sladidlom a na horucej teflonovej  panvici potretej olejom upecieme 2 palacinky. Ovocie polozime na polovicu palacinky, prikryjeme druhou polovicou a zalejeme kompotovou stavou.
Skoricovo kakaovy kolac
2 vajcia, 80 g hrubej muky, 40 g maizeny, 40 g sorbitu, 30 g rastlinneho tuku, 10 g kakaa, 1/4 lyzicky prasku do peciva, 50 g vody, 1 kopcovitu lyzicku mletej skorice, na hrot noza kardamomu, 3 mlete klinceky, 4 kvapky tekuteho neenergetickeho umeleho sladidla, sol
Tuk vymiesame do peny so sorbitom, pridame zltky, spolu uslahame, primiesame vodu, kakao, skoricu, kardamon, klinceky, na hrot noza soli, podla chuti prisladime tekutym neenergetickym sladidlom. Z bielkov uslahame tuhy sneh a striedavo s preosiatou hrubou mukou s praskom do peciva a maizenou zlahka vmiesame do masy a vylejeme do vymastenej mensej teflonovej formy. V dobre vyhriatej rure pecieme 15 minut. Upecene pokrajame. Skoricovo kakaovy kolac mozeme ozdobit slahackou alebo posypat sorbitom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára