nedeľa 5. februára 2017

Reďkovkami proti baktériám

Nicia plesne: Redkovky obsahuju velke mnozstvo vitaminu C, selenu a kyseliny listovej. Dodaju nasmu organizmu aj vapnik, siru, draslik, karoten a vitamin B. Ako ochranu pred skodcami produkuju horcicne oleje, ktore v nasom tele posobia antibakterialne a zaroven nicia plesen v crevach, na jazyku, sliznici a v zaludku.
Pri chudnuti: Ak sa prave snazite drzat dietu, pokojne zaradte do svojho jedalneho listka aj redkovky, pretoze obsahuju velmi male mnozstvo tuku a su nizkokaloricke, 100 g tejto zeleniny ma 88 kJ.
Pozitivne ucinky: Okrem nicenia bakterii a plesni v nasom organizme redkovky odstranuju zapchu a posobia proti plynatosti. Znizuju cholesterol a uvolnuju hlieny pri kasli. Stare mamy odporucaju jest redkovky pri lieceni ochoreni zlcnika, zaludka a priedusiek.
Najlepsie su surove: Redkovky mozete jest surove ako prilohu k oblozenym chlebom, su vybornou zeleninou do salatov, natierok a predjedal. Mozete ich pridat do polievok alebo ako prilohu k masu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára