Biela na kvasenie: Biela kapusta sa pripravuje rovnakym sposobom ako cervena. Nenahraditelna je napriklad pri priprave strapaciek alebo pirohov. Obsahuje rovnake vyzivne latka ako cervena kapusta, len v mensich mnozstvach. Kyslu kvasenu kapustu si mozete pripravit doma v sude alebo kupit v obchode. Je vhodna ako priloha k masu, pretoze neutralizuje tuky. V obdobi nedostatku vitaminov je kvasena kapusta ich zasobarnou. Vdaka kvaseniu ma vysoky obsah vitaminu B 12, B6 pyroxinu, B5 a kyseliny pantotenovej. Kvasena kapusta pomaha aj pri pocite plnosti a paleni zahy.
Na stihlu liniu: Kapustu by ste nemali obist pri odtucnovacich kurach. Vyrazne napomaha odvodnovanie organizmu. Je zdrojom vlakniny, ktora odstranuje zapchu, ochabnutost criev, jedovate latky v crevach a spoluvytvara crevnu floru. Jednoducho kapusta povzbudi vase lenive creva.
Zdrava stava: Stava z cerstvej kapusty ma tiez pozitivne ucinky na nas organizmus. Lieci zaludocne vredy, dvanastnik a choroby hrubeho creva. Zmiernuje zapaly, dezinfikuje a oidvadza skodlive latky cez kozu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára