nedeľa 5. februára 2017

Špargľovo jahodový šalát

200 g bielej spargle a 200 g zelenej spargle osupeme, odkrojime zdrevnatele konce a rozkrojime ich na polovice. Bielu sparglu povarime v osolenej vode 15 minut, asi po 7 minutach k nej pridame zelenu sparglu. 75 g jahod rozpolime. Na panvici skaramelizujeme 20  gcukru, pridame 4 PL vriacej vody, 2 PL balzamikoveho octu a nechame prevriet. Pri strednej teplote varime 5-7 minut. Okorenime solou, korenim a bazalkou. Primiesame 1 PL repkoveho oleja. Zmiesame sparglu s jahodami, prelejeme ich omackou. NEchame postat 30 minut. Salat servirujeme na tanieri s 10 g piniovych semienok, korenim a nakoniec ho pokvapkame citronovou stavou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára