nedeľa 5. februára 2017

Vyberte si správny chlieb

Ovos znizuje zly cholesterol: Velky obsah bielkovin v ovse sa postara o dlhotrvajuci pocit sytosti. Prieskumy dokazali, ze tieto zrna dokazu znizit hladinu LDL cholesterolu v krvi. Za tento efekt je zodpovedna rozpustna belastna latka betaglukan. Ked zjete 3 gramy tejto latky denne, co zodpoveda jednej miske ovsenej kase, hodnoty cholesterolu klesnu az o 23%. Caste jedavanie ovsa stabilizuje hodnotu cukru v krvi diabetikov, preto konzumujte chlieb, ktory ma vyssi obsah ovsa.
Spalda idealna zivina pre zeny: Spalda je neslachteny druh psenice, bohaty na vyzivne latky. V okrajovych vrstvach jej zrniek sa nachadzaju mnohe rastlinne estrogeny, ktore dokazu posobit proti hormonalne predurcenym druhom rakovinovych ochoreni. Oproti ostatnym obilninovym druhom je pseno zasadite a posobi proti prekysleniu organizmu.
Lan a psenica proti vraskam: Lanovite semienka su najlepsimi rastlinnymi dodavatelmi omega 3 mastnych kyselin. Ide o zivotne dolezite mastne kyseliny, ktore si telo nedokaze vytvorit, a preto je nutene prijimat ich z potravy. Psenica obsahuje velke mnozstvo vitaminu E, ktory drzi v sachu volne radikaly sposobujuce starnutie. Denne vam staci zjest 2 CL lanovych semienok alebo psenicnych klickov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára