nedeľa 5. februára 2017

Pizza 4 ročných období

cesto : 180 g hladkej muky, stipku soli, 7 g suseneho drozdia, 150 ml teplej vody, 1 PL olivoveho oleja
Na oblohu: 1 PL olivoveho oleja, cibula, nakrajana na polmesiaciky, 2 roztlacene struciky cesnaku, 1 PL nasekaneho cerstveho oregana, 400 g posekanych sterilizovanych rajciakov, 1 Pl rajciakoveho pretlaku, 45 g ciernych oliv, 200 g sterilizovanych articokovych srdiecok, nasekane nahrusbie, 3 platky posekanej salamy, 1/2 cervenej papriky, ocistenej, zbavenej semien a nakrajanej na rezy, 100 g hub, nakrajanych na platky
Pripravime cesto: Dame do velkej misy muku, sol a drozdie a dobre premiesame. V strede urobime jamku a nalejeme do nej teplu vodu a olej. Zlahka, ale dokladne premiesame. Cesto prelozime na trocha pomucenu dosku a miesime 6 minut, aby zpstalo hladke a elasticke. Vratime ho do cistej, trocha naolejovanej misy, zakryjeme vlhkou utierkou a nechame 30 minut stat na teplom mieste, aby zdvojnasobilo svoj objem. Cesto opat prehnetieme, potom z neho vyvalkame 25 cm kruh a dame na plech. Ruru vyhrejeme na 220 stupnov. Pripravime oblohu: Vacsiu cast oleja ohrejeme na panvici, pridame cibulu a cesnak a zlahka prazime 2 minuty. Primiesame oregano, rajciaky a rajciakovy pretlak. Ohrejeme do varu, ohrev stlime a nechame zlahka vriet 10 minut, aby zmes zhustla. Cesto potrieme zvysnym olejom, nalozime nan rajciakovu zmes, vrch posypeme zvysnymi zlozkami. Pecieme naspodku rury 20 minut, aby cesto bolo chrumkave a zlatiste.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára