nedeľa 5. februára 2017

Sprievodca bufetom

Polievky: Zeleninove polievky a vyvary bez muky a smotany su osviezujuce a zdrave.
Salaty: Namiesajte si plny tanier salatu, mrkvy, uhoriek a paradajok. Ak sa da, pripravte si dresing z oleja, octu, soli a korenia. Do salatu radsej nepridavajte tucne syry, krutonky, slaninku a varene vajcia. Obsahuju privela kJ.
Prilohy: Nalozte si varene zemiaky, ryzu, cestoviny a samozrejme dusenu zeleninu. Velkym oblukom obidte hranolceky, opekane zemiaky, krokety a zeleninu, ktora plava v oleji.
Hlavne jedla: Grilovane plody mora, ryby a chude kuracie a morcacie maso su vynikajuce a maju malo kJ. Pri hydine nejedzte kozu a maso ci ryby vyberte pred konzumaciou zo smotanovej omacky.
Syrove misy: Uprednostnite nizkotucne syry a tvaroh pred tucnymi syrmi ako rokfort ci camembert.
Dezerty: Maskrtenie je povolene! Ovocne misy, tvaroh, jogurt a ovocne sorbety su naozaj lahkymi dezertmi. Dajte ruky prec od kalorickych bomb ako tiramisu, pudingy so slahackou a kremove zakusky.
Kolace: Piskotove cesto a na nom kopec ovocia. Kto by odolal? Horsie je na tom smotanova torta. Ak si chcete udrzat liniu, nesmiete podlahnut pokuseniu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára