sobota 22. decembra 2012

Kapustnica s hovädzím mäsom a údeninou


400 g kyslej kapusty, 50 g udenej slaniny, 3 cibule, masovy vyvar alebo masox, 300 g predneho hovadzieho masa, rasca, 1 lyzicu rajciakoveho pretlaku alebo 2 lyzice kecupu, cierne korenie, 150 g udenej klobasy, 2 struciky cesnaku, 2 sterilizovane sladkokysle uhorky, sol
Kyslu kapustu pokrajame a nechame odkvapkat na site. Udenu slaninu pokrajame na male kocky a rozprazime. Pridame nadrobno posekanu cibulu, na hrubsie rezance pokrajane hovadzie maso a oprazime. Zalejeme vyvarom, pridame kyslu kapustu, rascu, rajciakovy pretlak alebo kecup, cierne korenie a sol. Varime do makka. Potom pridame na kocky pokrajanu udenu klobasu a povarime. Nakoniec pridame rozotrety cesnak a posekane sladkokysle sterilizovane uhorky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára