nedeľa 5. februára 2017

Hroznová diéta

Ranajky
50 g ovsenych vlociek so 100 g nizkotucneho bieleho jogurtu a 50 g rozpolenych hroznovych bobul
Desiata
250 ml hroznovej stavy
Obed
Kuraci waldorfsky salat
Na plech dame 1/3 salky nahrubo nasekanych vlasskych orechov a v rure vyhriatej na 180 stupnov pecieme 7 minut. 500 g vykostenych kuracich prs bez koze osolime, okorenime a dame grilovat na 5 minut z kazdej strany, kym maso nie je uplne prepecene. Nechame mierne vychladnut a pokrajame na 2,5 cm kocky. V mise zmiesame 3/4 salky bieleho nizkotucneho jogurtu, 3 PL nastruhaneho chrenu, 2 PL citronovej stavy, trochu soli a mlete cierne korenie. Pridame orechy, 2 salky rozpolenych tmavych hroznovych bobul, 3 stonky zeleru nakrajaneho na tenke platky a 2 cervenej jablka pokrajane na 1 cm kocky. Zmiesame s kuratom a so 4 salkami na kusky potrhaneho rimskeho salatu.
Olovrant
250 g hrozna
Vecera
Salat z cinskej kapusty s hroznom
Malu hlavku cinskej kapusty ocistime, umyjeme a nakrajame na pasiky. Bobulky z 300 g hrozna umyjeme, prekrojime, odstranime zrniecka a zmiesame s kapustou. Zalejeme nalevom pripravenym z 2 PL citronovej stavy, 1 CL medu, zo stipky kajenskeho korenia, soli a z 3 PL oleja. Posypeme 1 CL slnecnicovych semiacok oprazenych na suchej panvici.
Ranajky
Zmiesame 50 g vyslahaneho nizkotucneho tvarohu s 2 PL hroznovej stavy a 50 g rozpolenych hroznovych bobul.
Desiata
250 g hrozna
Obed
Hovadzie platky s hroznom
Umyjeme 150 g rukoly, 150 g cakanky a potrhame ich na mensie kusky. V miske vyslahame 3 PL balzamoveho octu so stipkou soli, s mletym ciernym korenim, 2 PL javoroveho sirupu a 5 PL olivoveho oleja. Umyjeme 150 g tmaveho hrozna, bobulky otrhame a rozpolime. Nasikmo a na tenucke platky nakrajame 280 g vareneho hovadzieho masa. V mise opatrne premiesame odkvapkane salatove listy a hrozno s nalevom. Salat rozdelime na taniere, pridame platok masa a ozdobime tenkymi hoblinkami parmezanu.
Olovrant
250 ml hroznovej stavy
Vecera
Jablkovy salat
5 jablk pokrajanych na kocky zmiesame so 100 g nasekanych vlasskych orechov, s rozpolenymi a jadierok zbavenymi bobulami z 1 strapca hrozna a 200 ml sojovej majonezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára