Bez skodlivych latok: Med obsahuje rozne cukry, vodu, bielkoviny, mineralne latky, vitamin C, vitaminy skupiny B a aromaticke latky. Zaraduje sa medzi biopotraviny, ktore maju minimum skodlivych latok.
Nici bakterie: Vzacnou vlastnostou medu je, ze nici bakterie. Denne by sme ako prevenciu mali konzumovat 1 PL medu nalacno. Pri chripke, nachladnuti, nechutenstve a vycerpanosti vy sa mala davka zvysit na 100-200 g. Hodi sa aj pri liecbe chudokrvnosti a nespavosti.
Spravne skladovanie: Najlepsie je skladovat ho v porcelanovych ci sklenenych nadobach na tmavom mieste pri teplote 15 stupnov. V teplom a svetlom prostredi totiz straca svoje cenne ucinky.
Pecenie na jednotku: Aby sa kolac vydaril, med pred vmiesanim do cesta najskor zahrejte. Primieajte don aj lyzicku jedlej sody, ktora zneutralizuje kvasy, a zaroven skypri cesto. Ak mate moznost, pri medovom ceste zvyste teplotu rury o 15 stupnov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára