nedeľa 5. februára 2017

Recepty pre diabetikov

Kysla hubova polievka
80 g hub, 10 g oleja, 20 g cibule, 1/8 l kkysleho mlieka, 10 g hladkej muky, bobkovy list, mleta sladka paprika, ocot, voda, sol
Ocistene a umyte huby pokrajame a dame na posekanu cibulu, spenenu na oleji. Pridame mletu sladku papriku, sol a bobkovy list, podlejeme vodou a dusime. V kyslom mlieku rozmiesame muku, prilejeme do polievky a spolu este povarime. Okyslime podla chuti.
Fazulova polievka so zeleninou
60 g fazule, 10 g slnecnicoveho oleja, 5 g hladkej muky, 1/2 cibule, 40 g zmrazenej zeleninovej zmesi, mlete cierne korenie, majoran, cesnak, ocot, 600 g vyvaru z kosti, sol
Prebratu a umytu fazulu namocime den vopred do vody. Na druhy den ju uvarime v tej istej vode. Pokrajanu cibulu spanime na oleji, pridame muku, poprazime a takto ziskanu svetlu zaprazku podlejeme teplym vyvarom z kosti, pridame zeleninu a dobre povarime do makka. Spojime s uvarenou fazulou, posolime a dochutime.
Pikantne bravcove maso so zeleninou
200 g chudeho bravcoveho pliecka, lyzicku rastlinneho tuku, cibula, strucik cesnaku, zelena a 2 cervene papriky, 4 kvapky korenie tabasco, na hrot noza mletej sladkej papriky, lyzicku polievkoveho korenia, lyzicku slnecnicoveho oleja, mlete cierne korenie, sol
Cibulu pokrajanu nadrobno spenime na tuku, pridame cesnak roztlaceny so solou, papriky zbavene jadrovnika a pokrajane nadrobno a na miernom ohni dusime prikryte 10-15 minut. Maso pokrajame na tenke platky, osolime a okorenime, dame do horuceho oleja a sprudka opecieme. Opecene zmiesame s horucou zeleninou.
Telaci rezen plneny sampinonmi a sunkou
200 g telacieho masa, 6 g hladkej muky, 10 g struhanky, 1/2 vajca, mlete cierne korenie, sol
Z umyteho a osuseneho masa narezeme 4 tenke platky, naklepeme, posolime a okorenime. Dva platky natrieme plnkou, prikryjeme nenatretymi, okraje priklepeme a z dvoch stran spojime sparadlom. Obalime v muke, vo vajci a v struhanke a grilujeme z kazdej strany 8 minut.
Plnka: Na oleji spenime cibulu pokrajanu nadrobno, pridame sampinony pokrajane na platky, poprazime, posolime, okorenime, podlejeme horucou vodou a udusime do makka. Pridame sunku pokrajanu na drobne kocky, sardelovu pastu a 1/2 vajca. Nechame zrazit.
Pstruhy s bylinkami
2 pstruhy, hladka muka, stava z citrona, lyzica tuku, 1/2 dl bieleho vina, lyzicu posekanych byliniek, mlete cierne korenie, sol
Ocistene ryby posolime zvonka aj zvnutra, okorenime a obalime v muke. Tuk rozohrejeme na panvici a ryby na miernom ohni upecieme. Pridame bylinky, ochutime citronovou stavou a vinom a kratko povarime.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára