pondelok 5. septembra 2016

Tvarohový koláč s čerešňovou plnkou

120 g masla, 200 g detských piškót,  500 g čerešní (kompótových) ,  4 vajcia, 160 g kryštálového cukru, vanilínový cukor,  750 g tvarohu,  50 g škrobovej múčky,  200 ml smotany na šľahanie
Maslo rozpustíme. Piškóty podrvíme nadrobno a zalejeme ich maslom. Hmotu premiesime a natlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Čerešne zlejeme a vykôstkujeme. Vajcia,kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Primiešame škrobovú múčku, tvaroh a čerešne. Tvarohovú zmes nanesieme na piškótový korpus a vrch uhladíme. Koláč vložíme na 50 až 55 minút do vyhriatej rúry.Po upečení necháme vychladnúť vo forme.Pred podávaním koláč uvoľníme z formy, nakrájame na porcie, ktoré ozdobíme kopčekom vyšľahanej šľahačky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára