380
g polohrubej múky, 200 g margarínu, 120 g kryštálového cukru, 2
dl vlažného mlieka, 2 vajcia, 1 vrecúško prášku do pečiva, tuk
a múku na prípravu pekáča. Na plnku: 900 g očistených jabĺk
Na drobenku: 80 g hrubej múky, 50 g masla, 50 g kryštálového cukru
Na drobenku: 80 g hrubej múky, 50 g masla, 50 g kryštálového cukru
Zmiešame
hrubú múku, maslo a kryštálový cukor na posýpku a hmotu
odložíme do chladničky. Z múky, cukru, roztopeného
margarínu,vlažného mlieka, vajec a prášku do pečiva pripravíme
cesto. Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč (asi 25
x 40 cm) a urovnáme ho stierkou. Navrch uložíme nahrubo postrúhané
jablká. V predhriatej rúre koláč napoly upečieme. Vyberieme ho,
po celej ploche rovnomerne rozdrobíme posýpku a dopečieme. Ešte
teplý posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára