280
g hladkej múky, 80 g masla, 1 biely jogurt, štipku soli.
Na
plnku: 1 kg jabĺk, vrecúško vanilkového cukru, trochu škorice, 4
hrste kryštálového cukru
Múku,
rozpustené maslo, jogurt a štipku soli zmiešame a vypracujeme na
hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu časť natenko
vyvaľkáme na pomúčenej doske, pokvapkáme rozpusteným maslom,
posypeme postrúhanými, vytlačenými jablkami, vanilkovým cukrom,
kryštálovým cukrom, škoricou a opäť pokvapkáme rozpusteným
maslom. Opatrne skrútime do závinu a položíme na plech vymastený
olejom. Obdobne pripravíme závin z druhej časti cesta. Potrieme
maslom a pečieme vo vyhriatej rure.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára