250
g enciánu, 100 ml mlieka, 1 vajce, 40 g masla, 40 g hladkej múky,
100 g strúhanky
Encián
nakrájame na tenké plátky, na panvicu vložíme maslo a necháme
ho rozpustiť. Pridáme múku, dobre premiešame a varíme asi 2
minúty. Potom pridáme mlieko, dobre vymiešame a za stáleho
miešania varíme na slabom ohni ešte asi 2 až 3 minúty.Pridáme
syr a miešame do rozpustenia. Takto pripravenú masu odložíme na
chladné miesto na dve hodiny. Po dobrom stuhnutí masy tvarujeme
menšie guľôčky, ktoré obalíme v trojobale. Vyprážame ich na
rozpálenom oleji dozlata.Podávame teplé ako pikantnú pochúťku k
vínu. Napichávame špáradlami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára