½
kg hovädzieho mäsa zo stehna, 80 g masti, soľ, mleté čierne
korenie, 3 zrnká čierneho korenia, 80 g cibule, 20 g hladkej múky,
kyslá uhorka, 60 g údenej slaniny, 2 vajcia, 30 g horčice
Mäso
pokrájame na rezne, naklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme
horčicou. Na každý dáme prúžok údenej slaniny, štvrtinu vajca
uvareného na tvrdo a ¼ kyslej uhorky. Rezne pevne zvinieme a
previažeme niťou. Potom ich posolíme, poprášime múkou a na
rozpálenom tuku opečieme zo všetkých strán. Do výpeku pridáme
nadrobno pokrájanú cibuľu, upražíme ju do ružova, zalejeme
vývarom, pridáme celé korenie, vložíme závitky a dusíme pod
pokrývkou za občasného podlievania. Mäkké vyberieme, šťavu
odparíme, zaprášime múkou, zalejeme vývarom, dobre zamiešame a
povaríme. Šťavu pretlačíme cez sitko na závitky, z ktorých sme
odstránili niť. Ešte chvíľu dobre povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára