6
vajec, 150 g práškového cukru, 70 g kryštálového cukru, 1,5 dl
oleja, 1 dl mlieka, 120 g polohrubej múky, pol vrecka prášku do
pečiva, 2 lyžice kakaa, 1 kg jabĺk, čokoládovú polevu
Žĺtka
vymiešame s práškovým cukrom a potom postupne pridávame olej,
mlieko, kakao a múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto
vylejem na pomastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Postrúhané jablká zmiešame s bielkovým snehom, ktorý sme
vyšľahali s kryštálovým cukrom. Jablkovú hmotu navrstvíme na
upečené cesto a ešte asi 20 minút dopekáme pri strednej teplote.
Po vychladnutí polejeme koláč čokoládovou polevou. Po stuhnutí
nakrájame na úhľadné rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára