2
vajcia, 200 g práškového cukru, 1/2 šálky sušených marhúľ
(alebo zmesi), 1/3 šálky sušených sliviek, 1 lyžičku škorice,
1 vrecúško kypriaceho prášku, 0,5 dl becherovky, 1/2 šálky
mandľových lupienkov, 1/3 šálky polohrubej múky, 1,5 dl oleja, 2
lyžice masla, 1 jablko, 2 dl mlieka, 1 lyžicu medu, 2 lyžice
pudingového prášku, 1 dl mandľového likéru (amareto)
Formičky
na minibábovky vytrieme maslom. Vajcia šľaháme na elektrickom
šľahači, postupne pridávame cukor, kypriaci prášok zmiešaný s
polohrubou múkou, škoricu, časť nadrobno pokrájaného sušeného
ovocia (časť si necháme na ozdobenie), nadrobno pokrájané sušené
slivky, mandľové lupienky, postrúhané jablko (šťavu vytlačíme),
becherovku, olej. Zmes nalejeme do formičiek a upečieme. V časti
mlieka rozpustíme pudingový prášok. Mlieko privedieme do varu a
postupne prilievame mlieko s práškom. Uvaríme pomerne riedky
puding. Do odstaveného pudingu primiešame med a mandľový likér.
Upečené, vychladnuté bábovky prelejeme vychladnutým pudingom a
ozdobíme sušeným ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára