piatok 30. septembra 2016

Teľacie stehno pečené na víne

600 g teľacieho mäsa zo stehna, 60 g masla, 60 g cibule, 40 g zeleru, 30 g petržlenu, soľ, 40 g údenej slaniny, 40 g údeného mäsa, 40 g kyslých uhoriek, 1 ½ dl bieleho vína, 1 ½ dl kyslej smotany, 20 g hladkej múky, citrón
Teľacie stehno odblaníme a prešpikujeme údeným mäsom, údenou slaninou a kyslou uhorkou pokrájanými na hrubšie rezance. Do pekáča dáme maslo, nadrobno pokrájanú cibuľu, zeler a petržlen a prešpikované teľacie stehno. Podlejeme vodou a v rúre upečieme do ružova a za občasného polievania šťavou. Pred dopečenm pridáme víno a smotanu rozmiešanú s múkou. Upečené mäso pokrájame, uložíme na misu, zalejeme šťavou a mäso ozdobíme kolieskami citróna.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára