600
g teľacieho mäsa zo stehna, 60 g masla, 60 g cibule, 40 g zeleru,
30 g petržlenu, soľ, 40 g údenej slaniny, 40 g údeného mäsa, 40
g kyslých uhoriek, 1 ½ dl bieleho vína, 1 ½ dl kyslej smotany, 20
g hladkej múky, citrón
Teľacie
stehno odblaníme a prešpikujeme údeným mäsom, údenou slaninou a
kyslou uhorkou pokrájanými na hrubšie rezance. Do pekáča dáme
maslo, nadrobno pokrájanú cibuľu, zeler a petržlen a prešpikované
teľacie stehno. Podlejeme vodou a v rúre upečieme do ružova a za
občasného polievania šťavou. Pred dopečenm pridáme víno a
smotanu rozmiešanú s múkou. Upečené mäso pokrájame, uložíme
na misu, zalejeme šťavou a mäso ozdobíme kolieskami citróna.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára