600
g hrušiek, 600 g jabĺk, 2 hrnčeky hrubej múky, 2 hrnčeky
kryštálového cukru, 2 kypriace prášky, 1 lyžicu mletej škorice,
50 g lieskových orieškov, 50 g mandlí, ríbezľový džem, maslo
alebo masť a múku na vymazanie a vysypanie plechu. Poleva: 100 g
masla, 100 g cukru, 1 lyžicu mlieka, 3 lyžice Solamylu, 3 lyžičky
kakaa
Olúpané
a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame
múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané
oriešky a mandle. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný
plech, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 až
200º C asi 25 minút. Upečený koláč potrieme džemom a polejeme
polevou, ktorú pripravíme tak, že do rozohriatého masla postupne
primiešame cukor, mlieko, kakao, škrobovú múčku. Miešame do
zhustnutia ale nevaríme!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára