600
g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 60 g bravčovej masti, 60 g
cibule, mletá červená paprika, 100 g hríbikov, 1 ½ dl kyslej
smotany, 25 g hladkej múky
Mäso
pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, posolíme a prešpikujeme
údenou slaninou. Na masti upražíme a prešpikujeme údenou
slaninou. Na masti upražíme do bledoružova nadrobno pokrájanú
cibuľu, pridáme papriku, trochu podlejeme vodou, na základ
položíme rezne a dusíme pod pokrývkou. Počas dusenia pridáme
umyté pokrájané hríbiky. Mäkké rezne vyberieme zo šťavy a
šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, a dobre
premiešame. Omáčku dobre povaríme, vložíme do nej rezne a ešte
trochu podusíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára