pondelok 5. septembra 2016

Kysnutý kakaový závin

500 g polohrubej múky, štipka soli, 200 ml mlieka, 42 g droždia, 2 vajcia, 150 ml oleja, 12 lyžičiek cukru
plnka : práškový cukor podľa chuti, kakaový prášok podľa chuti, rozpustené maslo do plnky a na potretie
Do mierne teplého mlieka nasypeme cukor,rozdrvíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy dáme múku, osolíme, pridáme vajcia,olej a nakoniec kvások. Vareškou vypracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby môžeme pridať ešte trochu múky. Zakryjeme a necháme nakysnúť.Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každú časť vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, potrieme rozpusteným maslom, cez sitko posypeme cukrom a husto kakaom. Zrolujeme ako závin a prenesieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozpusteným maslom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 25 minút dozlatista.Teplotu znížime na 160 °C a dopekáme približne 10 minút. Hneď po vytiahnutí z rúry môžeme záviny znovu potrieť roztopeným maslom alebo olejom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára