1
lístkové cesto, 5 vajec, 100 g hladkej múky, 100 g práškového
cukru, 60 g strúhanej čokolády na varenie, 1 balíček vanilkového
cukru, strúhanú kôra z 1 citróna, 1 kg jabĺk alebo hrušiek,
šťavu z polovice citróna, 60 g mandlí alebo lieskových orieškov,
maslo na vymastenie plechu, marhuľový džem
Z
lístkového cesta oddelíme štvrtinu na mriežky a zostávajúce
cesto rozvaľkáme a rozložíme na vymastený plech. Žĺtky s
polovicou práškového cukru, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou
vyšľaháme do peny. Z bielkov a z druhej polovice cukru ušľaháme
sneh, ktorý vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec vmiešame múku a
postrúhanú čokoládu. Lístkové cesto na plechu poprepichujeme
vidličkou a nalejeme naň lístkové pripravenú masu. Jablká
pokrájane na plátky rozložíme na masu, preložíme prúžkami
lístkového cesta do tvaru mriežky a posypeme mandľami. Pečieme v
predhriatej rúre asi 45 minút. Upečený koláč potrieme
marhuľovým džemom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára