2
teľacie rezne, jedno jablko, 100 g plesňového syra, 50 g zeleru,
1,25 dl bieleho vína, 1,25 dl vývaru, 1,23 dl sladkej smotany, 1
vajce, 2 lyžičky škrobovej múčky, petržlenovú vňať.
Ošúpaný
zeler nakrájame na malé kocky. Z umytého jablka odstránime
jadrovník, rozštvrtíme a pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Syr
pokrájame na pol centimetrové plátky. Rezne naklepeme, osolíme,
okoreníme a prudko opečieme po obidvoch stranách. Plameň
zmiernime a mäso ešte asi 2 minúty dopekáme. Potom mäso
preložíme do ohňovzdornej misy, poukladáme naň jablká a syr a
zapečieme. Na panvici speníme maslo, pridáme zeler a podlejeme
bielym vínom a vývarom. Pripravíme si omáčku zo sladkej smotany,
vajca a škrobovej múčky. Asi po 10 minútach omáčku prilejeme do
zelerového vývaru a krátko povaríme. Zapečené rezne polejeme
omáčkou, ozdobíme vňaťou a podávame s varenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára