300
g bravčového mäsa z pliecka, 50 g masti, soľ, mletá červená
paprika, 100 g údeného bôčika, 100 g klobásy, 6 kapustných
listov, 400 g kyslej kapusty, mleté čierne korenie, 150 g ryže, 2
dl kyslej smotany
Mäso
pokrájame na kocky. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti
do bledožlta, pridáme červenú papriku, pokrájané mäso, soľ,
trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Kyslú kapustu uvaríme v
malom množstve vody, ryžu udusíme, údený bôčik uvaríme a
kapustné listy sparíme. Rajnicu vyložíme sparenými kapustnými
listami, pridáme kyslú kapustu, dávku ryže, uduseného mäsa,
pokrájaného údeného bôčika a pokrájanej klobásy. Takto
vrstvíme potraviny na seba, kým ich nespotrebujeme. Vrchnú vrstvu
má tvoriť kapusta. Zalejeme dobre smotanou, nožom popicháme, aby
smotana stiekla až na dno, prikryjeme sparenými kapustnými listami
a vložíme do rúry zapiecť na pol hodiny. Hotovú kapustu
vyberieme, listy odstránime, vyklopíme na misu a ešte polejeme
smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára