200
g levočskej klobásy, 400 g syra, 1 vajce, 50 g mlieka, 30 g hladkej
múky, 80 g strúhanky, 80 g oleja.
Príloha: 1000 g zemiakov, petržlenová vňať, rasca, soľ
Príloha: 1000 g zemiakov, petržlenová vňať, rasca, soľ
Syr
nakrájame na štvorce, klobásu na tenké kolieska. Striedavo
napichujeme na ihlicu syr a klobásu. Syr potom obalíme v múke, vo
vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Vyprážame v
rozpálenom oleji.
Zemiaky očistíme, umyjeme, zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme rascu a uvaríme domäkka.Podávame so zemiakmi, ktoré sme posypali nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s tatárskou omáčkou alebo rôznymi druhmi šalátov.
Zemiaky očistíme, umyjeme, zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme rascu a uvaríme domäkka.Podávame so zemiakmi, ktoré sme posypali nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s tatárskou omáčkou alebo rôznymi druhmi šalátov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára