200
g pohánkovej múky, 5 vajec, 160 g kryštálového cukru, 2 balíčky
vanilínového cukru, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli,
tuk na vymastenie formy
plnka : 5 plátkov želatíny, 120 g kryštálového cukru, 500 g mäkkého tvarohu, 50 ml rumu, 50 ml portského vína, šťava a ostrúhaná kôra z pomaranča, 400 ml šľahačkovej smotany, 350 g kompótových višní, balenie červenej tortovej polevy
plnka : 5 plátkov želatíny, 120 g kryštálového cukru, 500 g mäkkého tvarohu, 50 ml rumu, 50 ml portského vína, šťava a ostrúhaná kôra z pomaranča, 400 ml šľahačkovej smotany, 350 g kompótových višní, balenie červenej tortovej polevy
Vajcia
s kryštálovým a vanilínovým cukrom, 5 lyžicami vody a so
štipkou soli vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme múku s
práškom do pečiva a cesto dáme do vymastenej tortovej formy.
Pečieme 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení
necháme vychladnúť vo forme a odstránime obruč. Korpus dvakrát
vodorovne prekrojíme.Tvaroh, rum, 100 g cukru, portské, pomarančovú
kôru a šťavu vymiešame dohladka. Želatínu rozpustíme v horúcom
vodnom kúpeli, primiešame 6 lyžíc tvarohovej zmesi, potom
spojíme so zvyšným tvarohom. Zmes dáme na 30 minút vychladnúť
a stuhnúť. Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do tvarohovej zmesi.
Plnkou naplníme korpus a spojíme. Krémom natrieme vrch a boky
torty.Vrchnú časť torty ozdobíme odkvapkanými višňami. Tortovú
polevu rozpustíme v 4 lyžiciach šťavy z višní a zapracujeme do
nej 20 g cukru. Zvyšnú šťavu uvedieme do varu, zahustíme
rozpustenou polevou a nalejeme na višne na torte. Pred podávaním
dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára