lístkové
cesto., hladkú múku., vajce.,
Na
plnku – 120 g strúhaného tvrdého syra., 2 žĺtky., 3 lyžice
smotany alebo mlieka., 2 bielky., soľ.,
Lístkové
cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát, nakrájame ho na
štvorce, na ne položíme dávky plnky a preložíme ich na
trojuholníky. Tie potrieme rozšľahaným vajcom, prenesieme ich na
plech a upečieme v dobre vyhriatej rúre pri teplote asi 250
stupňov. Rúru počas pečenia neotvárame. Príprava plnky –
zmäknutý tvaroh vymiešame so štipkou soli na penu, postupne
vmiešame žĺtky, potom nastrúhaný syr, smotanu alebo mlieko a
nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára