150
g hladkej múky, 1 žĺtok, 100 g práškového cukru, vanilkový
cukor, 100 g masla ,,Plnka: 500 g jabĺk, 250 g tvarohu, 50 g
práškového cukru, vanilkový cukor, 1 žĺtok, sneh z dvoch
bielok, 2 lyžice škrobovej múčky
Z
múky, masla, žĺtka, práškového a vanilkového cukru spracujeme
hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a vložíme do menšieho pekáča.
Očistené jablká pokrájame na malé a tenké plátky. Tvaroh
zmiešame so škrobovou múčkou, práškovým a vanilkovým cukrom,
Pridáme žĺtok a jablká. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielok.
Zmes rovnomerne rozotrieme na cesto a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme 40 až 45 minút. Hotový koláč posypeme práškovým
cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára