200
g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 vrecúško vanilkového cukru,
200 g hrubej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 1/2 vrecúška
prášku do perníka, 200 g postrúhaných jabĺk, štipku soli,
hrozienka, kokos
Z
cukru, vanilkového cukru a žĺtkov vymiešame metličkou piškótové
cesto. Pridáme preosiatu múku s práškami do pečiva a jablká.
Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so štipkou
soli. Pečieme vo vymastenej a strúhankou (alebo strúhanými
piškótami) vysypanej bábovkovej forme pri teplote 180º C.
Posypeme práškovým cukrom. Môžeme pridať aj hrozienka, orechy
alebo strúhaný kokos.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára