krupica
140 g, voda 2,5 dl, maslo 70 g, soľ, 4 žĺtky, sneh,
Náplň
– maslo 100 g, bryndza 250 g, pažítka, smotana, vajce na
potretie,
Do
vody dáme maslo, soľ a do variacej vody za stáleho miešania
pridáme krupicu. Uvaríme husté cesto, ktoré nechytá na varešku
ani na hrniec. Do vychladnutého cesta vmiešame žĺtky a nakoniec
tuhý sneh. Cestom naplníme tortový ozdobovač a na vymastený a
pomúčený plech striekame tyčinky asi 6 cm dlhé a 1,5 cm široké.
Potrieme tyčinky rozšľahaným vajcom a posypeme soľou a rascou.
Upečieme v horúcej trúbe. Upečené a vychladnuté prekrojíme a
naplníme bryndzovou náplňou. Náplň : do rozotretého masla
pridáme bryndzu a nakrájanú pažítku a podľa potreby kyslú
smotanu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára