4
vykostené kačacie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 2 hlávky
šalátu, 50 g šalátovej čakanky, 75 g žeruchy, šalotka, červené
jablko, 1 Pl olivového oleja, 3 Pl červeného vína
Nálev:
hrsť petržlenovej vňate, strúčik cesnaku, mleté čierne
korenie, soľ, 1 ČL práškového cukru, 2 Čl dijonskej horčice, 2
PL červeného vína, 3 Pl olivového oleja
Z
prsičiek odstránime kožu a šľachy. Mäso osolíme, okoreníme
aodložíme. Pripravíme si nálev: petržlenovú vňať nasekáme a
vložíme do šalátovej misy. Cesnak prelisujeme, zmiešame spolu s
korením a soľou a vložíme do misy. Pridáme cukor, horčicu,
víno, olej a šľaháme. Šalát a čakanku natrháme a vložíme do
misy. Šalotku nakrájame na kolieska, jablko nakrájame na plátky.
Všetko vložíme do misy a premiešame. Na panvici rozohrejem eolej,
vložíme prsíčka a opekáme 5 minút z každej strany. Mäso
vyberieme, položíme na dosku a necháme vychladnúť. Z panvice
zlejeme olej, zosilníme oheň a pridáme červené víno. Za stáleho
miešania necháme zovrieť. Kačacie prsičká nakrájame na plátky
a pridáme do šalátu. Šťavu z panvice nalejeme na šalát,
dôkladne premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára