8
palaciniek, 400 g višňového kompótu, 60 g kryštálového cukru,
5 cl višňového likéru, solamyl, 300 g tvarohu, 50 g vanilkového
cukru, citrónová kôra, 100 g kyslej smotany, 50 g práškového
cukru
Najprv
si pripravíme klasické sladké palacinky. Potom uvaríme omáčku:
vykôstkované višne s nálevom zohrejeme, pridáme cukor, likér, a
keď to zovrie, zahustíme máčaným solamylom. Plnku do palaciniek
vyšľaháme z tvarohu, vanilkového cukru, polovice citrónovej kôry
a polovice smotany. Palacinky ňou potrieme, zložíme ich najskôr a
potom zrolujeme. Uložíme na taniere, pocukrujeme, ozdobíme druhou
polovicou osladenej smotany a postrúhanou citrónovou kôrou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára