pondelok 12. septembra 2016

Švajčiarske rolky s višňovou omáčkou

8 palaciniek, 400 g višňového kompótu, 60 g kryštálového cukru, 5 cl višňového likéru, solamyl, 300 g tvarohu, 50 g vanilkového cukru, citrónová kôra, 100 g kyslej smotany, 50 g práškového cukru
Najprv si pripravíme klasické sladké palacinky. Potom uvaríme omáčku: vykôstkované višne s nálevom zohrejeme, pridáme cukor, likér, a keď to zovrie, zahustíme máčaným solamylom. Plnku do palaciniek vyšľaháme z tvarohu, vanilkového cukru, polovice citrónovej kôry a polovice smotany. Palacinky ňou potrieme, zložíme ich najskôr a potom zrolujeme. Uložíme na taniere, pocukrujeme, ozdobíme druhou polovicou osladenej smotany a postrúhanou citrónovou kôrou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára