125
g masla, 240 g práškového cukru, postrúhaná citrónová kôra,
1/8 l sladkej smotany na šľahanie, 5 vajec, 300 g polohrubej múky,
prášok do pečiva, 2 Pl citrónovej šťavy, 5 postrúhaných
mandlí, 60 g horkej čokolády
Maslo
vyšľaháme na penu, pridáme práškový cukor, žĺtky, postrúhanú
citrónovú kôru a dobre vyšľaháme. Postupne po lyžiciach
pridáme polovičnú dávku múky zmiešanú s práškom do pečiva a
sladkú smotanu. Vymiešame, pridáme zvyšok múky a po lyžiciach
ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame a rozdelíme na
3 diely. Prvý diel nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej
bábovkovej formy. Druhú časť cesta zmiešame s postrúhanou
horkou čokoládou a tretiu časť dochutíme citrónovou šťavou a
postrúhanými mandľami. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri
nižšej teplote 50 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára