pondelok 12. septembra 2016

Mramorová bábovka s čokoladou

125 g masla, 240 g práškového cukru, postrúhaná citrónová kôra, 1/8 l sladkej smotany na šľahanie, 5 vajec, 300 g polohrubej múky, prášok do pečiva, 2 Pl citrónovej šťavy, 5 postrúhaných mandlí, 60 g horkej čokolády
Maslo vyšľaháme na penu, pridáme práškový cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a dobre vyšľaháme. Postupne po lyžiciach pridáme polovičnú dávku múky zmiešanú s práškom do pečiva a sladkú smotanu. Vymiešame, pridáme zvyšok múky a po lyžiciach ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame a rozdelíme na 3 diely. Prvý diel nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Druhú časť cesta zmiešame s postrúhanou horkou čokoládou a tretiu časť dochutíme citrónovou šťavou a postrúhanými mandľami. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri nižšej teplote 50 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára