pondelok 12. septembra 2016

Piškótová torta s ananásom

2 vrecká piškót Opavia (280 g), 1 ananásový kompót, 3 lyžice rumu, 80 g cukru, 3 žĺtky,1 šľahačka, svetlá želatína vo vrecku
Šťavu z ananásového kompótu zmiešame s rumom. Pripravíme si tortovú formu, ktorú vyložíme alobalom. Piškóty si rozdelíme na tri kôpky. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a potom do krému vmiešame polovicu dobre ušľahanej šľahačky. Pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale. Na dno tortovej formy dáme jednu vrstvu piškót, ktoré pokvapkáme rumovou šťavou. Polovicu krému prekryjeme piškótami a na vrch poukladáme polovicu zaváraného ananásu. Postup zopakujeme, poslednú vrstvu tvoria piškóty. Hotovú tortu dáme najmenej na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme zvyškom šľahačky, prípadne kúskami kiwi. Múčnik bez alkoholu, namiesto rumu použijeme rumovú esenciu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára