2
vrecká piškót Opavia (280 g), 1 ananásový kompót, 3 lyžice
rumu, 80 g cukru, 3 žĺtky,1 šľahačka, svetlá želatína
vo vrecku
Šťavu
z ananásového kompótu zmiešame s rumom. Pripravíme si tortovú
formu, ktorú vyložíme alobalom. Piškóty si rozdelíme na tri
kôpky. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a potom do krému
vmiešame polovicu dobre ušľahanej šľahačky. Pridáme želatínu
pripravenú podľa návodu na obale. Na dno tortovej formy dáme
jednu vrstvu piškót, ktoré pokvapkáme rumovou šťavou. Polovicu
krému prekryjeme piškótami a na vrch poukladáme polovicu
zaváraného ananásu. Postup zopakujeme, poslednú vrstvu tvoria
piškóty. Hotovú tortu dáme najmenej na dve hodiny do chladničky.
Pred podávaním ozdobíme zvyškom šľahačky, prípadne kúskami
kiwi. Múčnik bez alkoholu, namiesto rumu použijeme rumovú
esenciu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára