nedeľa 11. septembra 2016

Strapačky s bryndzou

1500 g zemiakov, 400 g polohrubej múky, soľ, 40 g masti, 250 g bryndze, 150 g slaniny bez kože
Očistené zemiaky opláchneme, postrúhame a časť vody z nich zlejeme. Postrúhané zemiaky posypeme múkou, aby nesčerneli. Potom do pripravených zemiakov pridáme preosiatu múku, soľ, mleté čierne korenie a spolu premiešame. Pripravené cesto pretláčame cez sitko na halušky a vhadzujeme do vriacej osolenej vody, premiešame a varíme 10 minút. Uvarené strapačky scedíme a necháme odkvapkať. Potom ich polejeme rozohriatou masťou, premiešame bryndzou a ihneď podávame. Pred podávaním každú porciu polejeme slaninou, ktorú pokrájame na malé kocky a opražíme dozlatista.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára