1500
g zemiakov, 400 g polohrubej múky, soľ, 40 g masti, 250 g bryndze,
150 g slaniny bez kože
Očistené
zemiaky opláchneme, postrúhame a časť vody z nich zlejeme.
Postrúhané zemiaky posypeme múkou, aby nesčerneli. Potom do
pripravených zemiakov pridáme preosiatu múku, soľ, mleté čierne
korenie a spolu premiešame. Pripravené cesto pretláčame cez sitko
na halušky a vhadzujeme do vriacej osolenej vody, premiešame a
varíme 10 minút. Uvarené strapačky scedíme a necháme odkvapkať.
Potom ich polejeme rozohriatou masťou, premiešame bryndzou a ihneď
podávame. Pred podávaním každú porciu polejeme slaninou, ktorú
pokrájame na malé kocky a opražíme dozlatista.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára