nedeľa 11. septembra 2016

Kapustový závin

hlávka kapusty, soľ, 50 g rozpusteného masla, 100 g hrozienok, 10 g mletej škorice, 180 g práškového cukru, závinové cesto
Umytú a očistenú kapustu nožom posekáme, trošku osolíme a necháme chvíľu postáť. Kapustu dobre vyžmýkame a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme domäkka a necháme vychladnúť. Hotové závinové cesto vytiahneme, trochu necháme zaschnúť a postriekame ho rozpusteným maslom. Polovicu cesta posypeme vychladnutou kapustou, hrozienkami, mletou škoricou a práškovým cukrom. Okraje závinu ohneme nahor a dvíhaním obrusu zakrútime. Vložíme na dobre pomastený plech, závin pomastíme a dáme upiecť. Kapustový závin môžeme robiť aj slaný, vtedy nedáme cukor, hrozienka a škoricu, ale pridáme potlčené čierne korenie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára