hlávka
kapusty, soľ, 50 g rozpusteného masla, 100 g hrozienok, 10 g mletej
škorice, 180 g práškového cukru, závinové cesto
Umytú
a očistenú kapustu nožom posekáme, trošku osolíme a necháme
chvíľu postáť. Kapustu dobre vyžmýkame a dáme dusiť na
rozpustené maslo. Udusíme domäkka a necháme vychladnúť. Hotové
závinové cesto vytiahneme, trochu necháme zaschnúť a postriekame
ho rozpusteným maslom. Polovicu cesta posypeme vychladnutou
kapustou, hrozienkami, mletou škoricou a práškovým cukrom. Okraje
závinu ohneme nahor a dvíhaním obrusu zakrútime. Vložíme na
dobre pomastený plech, závin pomastíme a dáme upiecť. Kapustový
závin môžeme robiť aj slaný, vtedy nedáme cukor, hrozienka a
škoricu, ale pridáme potlčené čierne korenie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára