nedeľa 11. septembra 2016

Plnené pirôžky

mrazené lístkové cesto, lyžicu oleja, 250 g miešaného mletého mäsa, soľ, korenie, zväzok najemno nasekaného rozmarínu, 100 g neúdeného tvrdého syra, 10 zelených olív, papier na pečenie, žĺtok na potretie
Lístkové cesto necháme rozmraziť a nakrájame na štvorce. Mleté mäso osmažíme na oleji, pridáme soľ, korenie, rozmarín a odstavíme. Syr nastrúhame, olivy nakrájame a vmiešame do zmesi. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie. Štvorce lístkového cesta poprepichujeme vidličkou, trochu osolíme a okoreníme. Na každý štvorec dáme lyžičku mäsovej zmesi, preložíme, aby vznikli trojuholníky a pevne zlepíme otvorené strany. Rozšľaháme žĺtok, trochu ochutíme rozmarínom a potrieme ním pirôžky. Pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov. Podávame teplé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára