mrazené
lístkové cesto, lyžicu oleja, 250 g miešaného mletého mäsa,
soľ, korenie, zväzok najemno nasekaného rozmarínu, 100 g
neúdeného tvrdého syra, 10 zelených olív, papier na pečenie,
žĺtok na potretie
Lístkové
cesto necháme rozmraziť a nakrájame na štvorce. Mleté mäso
osmažíme na oleji, pridáme soľ, korenie, rozmarín a odstavíme.
Syr nastrúhame, olivy nakrájame a vmiešame do zmesi. Rúru
predhrejeme na 200 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie.
Štvorce lístkového cesta poprepichujeme vidličkou, trochu osolíme
a okoreníme. Na každý štvorec dáme lyžičku mäsovej zmesi,
preložíme, aby vznikli trojuholníky a pevne zlepíme otvorené
strany. Rozšľaháme žĺtok, trochu ochutíme rozmarínom a
potrieme ním pirôžky. Pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov.
Podávame teplé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára