hlávkový
šalát, červená čakanka, 100 g jahôd, zväzok mladej cibuľky,
150 g kyslej smotany, 1 ČL ostrej horčice, 1 PL medu, 2 PL octu,
šťava z citróna, zväzok estragónu, niekoľko sedmokrások na
ozdobu
Hlávkový
šalát a čakanku očistíme, umyjeme, necháme odkvapkať a
rozdelíme na menšie kúsky. Umyté jahody rozrežeme na polovice.
Očistené cibuľky pokrájame na kolieska. Prísady dáme do misy a
jemne premiešame. Na nálev dohladka vymiešame kyslú smotanu,
horčicu, med, ocot a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a
dochutíme soľou a korením. Pridáme umytý estragón a nálev
nalejeme na šalát.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára