pondelok 12. septembra 2016

Šalát so sedmokráskami

hlávkový šalát, červená čakanka, 100 g jahôd, zväzok mladej cibuľky, 150 g kyslej smotany, 1 ČL ostrej horčice, 1 PL medu, 2 PL octu, šťava z citróna, zväzok estragónu, niekoľko sedmokrások na ozdobu
Hlávkový šalát a čakanku očistíme, umyjeme, necháme odkvapkať a rozdelíme na menšie kúsky. Umyté jahody rozrežeme na polovice. Očistené cibuľky pokrájame na kolieska. Prísady dáme do misy a jemne premiešame. Na nálev dohladka vymiešame kyslú smotanu, horčicu, med, ocot a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a dochutíme soľou a korením. Pridáme umytý estragón a nálev nalejeme na šalát.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára