600
g roštenky, 100 g tuky, soľ, 10 g hladkej múky, mleté čierne
korenie
Viedenská cibuľa: 100 g cibule, 50 g tuku, 15 g hladkej múky
Viedenská cibuľa: 100 g cibule, 50 g tuku, 15 g hladkej múky
Dobre
odležanú roštenku pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme,
okoreníme, zaprášime múkou a na rozpálenom tuku opečieme z
oboch strán. Dbáme o to, aby sa tuk nevaril, lebo roštenky by
pustili šťavu, neopekali by sa, ale dusili vo vlastnej šťavy,
neboli mäkké a šťavnaté. Upečené uložíme na misu, posypeme
viedenskou cibuľou a polejeme šťavou.
Viedenská cibuľa: Cibuľu pokrájame na kolieska, zaprášime múkou, uložíme do rozpáleného tuku a upražíme do zlatožlta. Tuk scedíme cez sitko, cibuľu rozložíme na tanier, aby sa odparila a aby zostala chrumkavá.
Viedenská cibuľa: Cibuľu pokrájame na kolieska, zaprášime múkou, uložíme do rozpáleného tuku a upražíme do zlatožlta. Tuk scedíme cez sitko, cibuľu rozložíme na tanier, aby sa odparila a aby zostala chrumkavá.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára