utorok 13. septembra 2016

Rumsteak na rošte s bylinkovým maslom

¾ kg roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 1 dl oleja
Sardelové maslo: 60 g masla, 40 g sardelovej pasty
Bylinkové maslo: 60 g masla, petržlenová vňať, cibuľa, malá kyslá uhorka, 10 g kaparového korenia, soľ, mleté čierne korenie
Odležanú roštenku umyjeme, pokrájame na hrubšie rezy, ktorých okraje narežeme. Potom ich naklepeme, posolíme, okoreníme a potrieme olejom. Na rozpálenom rošte ich opekáme z každej strany 8 minút a počas opekania potierame výpekom.
Bylinkové maslo: Cibuľu, uhorku, vňať pokrájame, pridáme maslo, soľ, čierne a kaparové korenie a vymiešame.
Upečenú uložíme na teplú misu, obložíme vyprážanými zemiakmi a na každú roštenky dáme kúsok sardelového masla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára