600
g hovädzieho mäsa zo stehna, 80 g tuku, 60 g údenej slaniny, 80 g
cibule, 60 g mrkvy, 30 g petržlenu, 20 g zeleru, soľ, bobkový
list, mleté čierne korenie, 2 zrnká nového korenia, 2 dl kyslej
smotany, 30 g hladkej múky, 50 g brusníc, ½ citróna, cukor
Z
cibule, koreňovej zeleniny a tuku pripravíme základ, do ktorého
vložíme prešpikované osolené a okorenené mäso. Pridáme čierne
korenie, nové korenie, bobkový list, citrónovú kôru, občas
podlejeme dusíme. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy. Šťavu
zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Dobre
povaríme a pretlačíme cez sitko. Do omáčky pridáme brusnice,
cukor a citrónovú šťavu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára