piatok 16. septembra 2016

Hovädzie mäso na smotane

600 g hovädzieho mäsa zo stehna, 60 g údenej slaniny, 40 g masti, 80 g cibule, 60 g mrkvy, 30 g petržlenu, soľ, mleté čierne korenie, 3 zrnká nového korenia, bobkový list, 2 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 15 g cukru, ½ citróna
Mäso prešpikujeme údenou slaninou. Z cibule, koreňovej zelenin a masti pripravíme základ, do ktorého vložíme osolené a okorenené mäso. Krátko podusíme, podlejeme vývarom z kostí, pridáme bobkový list, citrónovú kôru a celé korenie. Mäso dusíme prikryté a občas ho podlejeme, aby sa nepripálilo. Mäkké vyberieme zo šťavy. Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Dobre premiešame, omáčku povaríme, pretlačíme cez sitko a pridáme citrónovú šťavu. Mäso pokrájame, dáme na misu a zalejeme omáčkou. Zvyšnú omáčku dáme do omáčnika.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára