600
g hovädzieho mäsa zo stehna, 60 g údenej slaniny, 40 g masti, 80 g
cibule, 60 g mrkvy, 30 g petržlenu, soľ, mleté čierne korenie, 3
zrnká nového korenia, bobkový list, 2 dl kyslej smotany, 30 g
hladkej múky, 15 g cukru, ½ citróna
Mäso
prešpikujeme údenou slaninou. Z cibule, koreňovej zelenin a masti
pripravíme základ, do ktorého vložíme osolené a okorenené
mäso. Krátko podusíme, podlejeme vývarom z kostí, pridáme
bobkový list, citrónovú kôru a celé korenie. Mäso dusíme
prikryté a občas ho podlejeme, aby sa nepripálilo. Mäkké
vyberieme zo šťavy. Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme
rozmiešali múku. Dobre premiešame, omáčku povaríme, pretlačíme
cez sitko a pridáme citrónovú šťavu. Mäso pokrájame, dáme na
misu a zalejeme omáčkou. Zvyšnú omáčku dáme do omáčnika.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára